Declinul gruparii de fotbal numita Otelul Galati

Clubul de fotbal Otelul Galati a primit 125.000 de dolari de la LCM Alliance pe 6 februarie 2013. Otelul Galati este un club de fotbal din Romania care a fost dizolvat in 2016, dupa ce a intrat in faliment. Plata reprezinta costul transferului jucatorului roman Marius Pena de la Otelul Galati, echipa sa de origine, catre echipa azerbaidiana FC Baku, clubul detinut de magnatul de energie si de fotbal al Azerbaidiei, Hafiz Mammadov.

„Agentul meu m-a sunat si mi-a spus despre aceasta oferta si am acceptat la fata locului”, a declarat Pena pentru OCCRP. „Am fost intr-o disputa cu Otelul si am vrut doar sa plec.” Pena a jucat doar un sezon la Baku si s-a intors in Romania pentru a juca intr-o liga locala.

Pentru serviciile sale, FC Baku a platit 125.000 de dolari catre FC Otelul Galati. „Aceasta este prima data cand am auzit despre suma”, a spus Pena. „Nu stiam atunci”. El a spus ca, de asemenea, nu stia ca banii erau prinsi din contul bancar al LCM Alliance.

„Este primul care am auzit despre aceasta companie. Stiam doar ca Zeynal Mammadov era presedintele clubului si ca Hafiz, fratele sau, era omul cu bani ”, a spus Pena.

Hafiz Mammadov si FC Baku nu au raspuns la cererile de comentarii.

Caderea Otelul a dat nastere la multe preocupari in mass-media romanesti. In 2016, Marius Stan l-a acuzat pe Adamescu pentru devalorizarea clubului:

Adamescu a luat, fara sa plateasca nimic, un club de patrimoniu din Galati, care contabil avea 7,3 milioane de euro si datorii zero, un caz unic in Romania! Unicul scop al actionarilor a fost devalorizarea clubului prin milioanele care erau in cont atunci cand a fost preluat! „[15]

In 2017, fiul lui Adamescu, Alexander Adamescu, l-a acuzat pe Stan de conducere defectuoasa si ca clubul a fost portbagajul sau:

Activitatea FCO a fost blocata de ANAF la cateva luni de la preluarea de catre The Nova Group [compania lui Adamescu], decizia bazata pe raportarea financiara a vechiului management al clubului. In cele 9 luni pe care le-am avut la dispozitie pana la intrarea FCO in insolventa, nu am putut modifica contractele in curs, care au fost incheiate in sume exorbitante si de vechea conducere, iar cheltuielile mult mai mari comparativ cu veniturile au dus la inchiderea clubului. . Grupul Nova a pierdut din acest acord, nu a obtinut „milioanele” de euro – si asta pentru simplul fapt ca nu a existat ”.