Decizie FRF: Sezonul acesta Otelul Galati nu va mai juca fotbal!

Deja avea de-a face cu o certitudine: Liga a 3 la fotbal nu se mai reia Pe site-ul FRF, Federatia Romana de Fotbal a comunicat luni, 11 mai că Comitetului de Urgență FRF a luat hotararea ca sezonul 2019 -2020 a campionatului Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru meciurile rămase de disputat. Acesta a validat propunerea venita din partea Departamentului Competiții a Federatiei Romane de Fotbal, propunere avansata în urma unor consultări avute cu membrii afiliați.

Prin ordin comun, Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății a facut o serie de recomandările în vederea reluării antrenamentelor de catre sportivii profesionisti, iar parerea generala a fost ca că majoritatea cluburilor din ligile inferioare nu dețin resursele materiale, financiare și umane pentru a îndeplini aceste condiții.

Considerându-se că meritul sportiv trebuie să primeze, s-au luat urmatoarele decizii:

  • Sezonul 2019 -2020 al Ligii 3 ediția este înghețat, astfel ca nicio echipă nu va retrograda;
  • Cum se va promova în Liga 2 – Pentru sezonul 2020 – 2021 de Liga 2 vor promova formatiile clasate pe poziția intai a fiecarei serii sau învingătoarele unui baraj. Acest baraj se va disputa în dublă manșă între locurile 1 și 2 din seriile in care diferența între primele două echipe clasate este mai mică sau egală cu 3 puncte. Cu alte cuvinte, in Liga 3 nu se vor mai disputa meciuri de fotbal, cu exceptia acestor baraje si vor promova direct in Liga 2 liderii seriilor care au mai mult de 4 puncte peste locurile doi. Astfel, din cele 5 serii, doar 2 echipe se afla in aceasta situatie, respectiv Aerostar Bacău (din Seria 1) și FC U Craiova (din Seria 4), care promoveaza direct în Liga 2. Iar celelalte 3 echipe care vor promova in esalonul secund se vor alege in urma barajelor: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2), AFC Progresul 1944 Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și ACS Fotbal Comuna Recea – CS Minaur Baia Mare (Seria 5). Dupa 16 etape disputate, Otelul Galati ocupa locul sase in seria 1, acumuland 30 de puncte, cu doisprezece mai putine decat Aerostar Bacau, liderulul care a promovat direct in Liga 2 (9 victorii, 3 egaluri si 4 ingranferi). Asadar, pentru galateni, victoria cu scorul de 3-1 de pe teren propriu impotriva celor de la CSM Paşcani din data de 7 martie a fost ultimul meci al sezonului 2019 – 2020;
  • Liga 3 in sezonul 2020 – 2021 va avea tot 5 serii, dar de câte 18 echipe si nu 16 cat a avut in actualul sezon.