Cristi Munteanu spera ca Otelul sa primeasca bani in urma transferului lui Miron

Cristi Munteanu, presedintele Otelului Galati spera ca intr-o buna zi sa primeasca banii ce ii revin clubului galatean pentru fotbalistul Andrei Miron, transferat gratis de la Botosani la FCSB. Cu toate ca noua societate a clubului galetean a fost infiintata in anul 2016, recent FIFA a dat de inteles ca formatia actuala este de fapt continuatoarea vechiului club galatean intrat in faliment.

Si cand declara acest lucru, presedintele Otelului se bazeaza pe faptul ca echipa galateana a primit o somatie de la forul suprem, care ii obliga sa plateasca suma de 60.000 de euro, precum si o penalitate de 5000 de franci elevetieni pentru neplata a doi fotbalisti, Diego Sevillano și Jeanvion Yulu-Matondo care au evoluat pentru vechiul club intre anii 2013 – 2015. De fapt, cei doi jucatori nu au apartinut niciodata Suporter Club Oțelul Galati, noua structura sportiva, fiind limpede ca lumina zilei ca FIFA considera noul club drept continuatorul de drept al Otelului Galati. Asa cum insa galetenii sunt buni de plata, ei ar trebui si sa primeasca bani! Punctual, este vorba despre fundasul Andrei Miron, care cu toate ca fost adus gratis la FCSB de la FC Botosani, lichidatorul judiciar al gruparii galatene contesta acest transfer, fiind de parere ca s-a dorit ocolirea unei clauze din contractul dintre Otelul si Botosani.

Andrei Miron a parasit Galatiul, a carui club intrase in faliment in anul 2015, ajungand la FC Botosani. Otelului insa le revenea la 40% din suma dintr-un transfer ulterior, care din pacate nu a fost cazul in momentul de fata. Insa o alta clauza din contract stipuleaza faptul ca galatenii trebuie sa primeasca 100.000 de euro in cazul in cei de la Botosani vor dori sa achizitioneze procentul de coproprietate.

Astfel ca Cristi Munteanu este indreptatit si a declarat ca o sa solicite drepturile financiare pe care SC Otelul Galati le merita atunci cand Andrei Miron se va transfera de la FCSB la alta echipe pe o suma de bani: „Sper ca FCSB sa il vanda pe Miron, sa primeasca si Botosani bani, ca sa primim si noi, sa avem si drepturi, nu doar obligatii”, este declaratia fostului portar, actualul presedinte al Otelului.

Andrei Miron, in varsta de 25 de ani, este evaluat de siteul de specialitate Transfermarkt la 800.000 de euro. Fost international in selectionata Under21 a Romaniei, Miron a bifat 23 de meciuri in Liga 1 in actuala stagiune, 20 pentru FC Botosani si 3 pentru FCSB, reusind sa inscrie si 3 goluri (2 pentru Botosani si unul pentru FCSB). Pentru Otelul, Miron a evoluat in sezonul 2014 – 2015 in 23 de meciuri, reusind sa inscrie si un gol.