Jucătorii Barcelonei au fost de acord să reducă salariile cu 122 de milioane de euro

Barcelona a convenit cu reprezentanții jucătorilor și antrenorilor să reducă salariile în valoare totală de 122 de milioane de euro (3,2 miliarde de coroane). Alte 50 de milioane de euro (1,3 miliarde de coroane) vor salva clubul prin posibilitatea de a răspândi plata bonusurilor pe trei ani.

Conducerea Barcelonei trebuia să fie de acord cu jucătorii să reducă 22Bet salariile din cauza pierderilor financiare cauzate de pandemia de coronavirus. În urmă cu o lună, mass-media spaniolă a raportat că, dacă unul dintre cele mai faimoase cluburi din lume nu ar realiza economii de aproximativ 190 de milioane de euro, în ianuarie se va confrunta cu falimentul.

Acordul preliminar de reducere a salariilor nu a fost încă aprobat de jucători și antrenori. „Dacă va fi ratificat, acest acord va fi o etapă cheie, având în vedere situația economică actuală”, a spus clubul.

În timpul valului de primăvară al pandemiei, jucătorii de la Barcelona au fost de acord cu o reducere temporară a salariilor cu 70% din martie până în iunie. Cu toate acestea, clubul a înregistrat o pierdere record de 97 de milioane de euro (2,5 miliarde de coroane) în exercițiul financiar 2019/20, iar veniturile sale au scăzut cu 14%.

more: lance.com.br