Echipa SC Otelul este continuatoarea campioanei din sezonul 2010 – 2011

Vesti bune pentru galateni. FIFA A decis ca actualul club este continuatorul formatiei cu care Dorinel Munteanu cucerea titlul in sezonul 2010 – 2011. Insa aceasta decizie genereaza si o situație complicată pentru galateni, Suporter Club Oțelul Galati fiind obligată să plătească aproape 30.000 euro către doi fotbalisti care au imbracat tricoul vechii formatii, Fotbal Club Oțelul.

Asadar, FIFA, care somase Suporter Club Oțelul în octombrie 2019 sa achite aceasta suma a respins recursul formatiei care actualmente evolueaza din Liga 3, galatenii fiind buni de plata!

Managerul executiv al gruparii galetene, Cristian Munteanu i-a informat pe ziaristii galateni intr-o conferinta de presa ca avem parte de o veste buna si anume ca forul mondial considera că actuala echipă din Galati este formatia continuatoare a campioanei României, ce a evoluat în Champions League, dar si de una extrem de proasta, gruparea gălățeana fiind obligate să plătească datoriile fostului club al orașului, a intrat în faliment, catre 2 fosti jucatori ai Otelului Galati.

”…Noi purtăm aceleași culori, am luat palmarestul, jucăm pe același stadion… FIFA a respins apelul făcut de noi. Au spus foarte clar: «Voi sunteți continuatoarea echipei care a luat titlul în România și care a jucat în Champions League»”, a spus Cristi Munteanu in conferinta de presa.

Conducatorii galateni sunt de parere ca si Federatia Romana de Fotbal, pe la care au trecut memoriile respectivilor doi jucători ai vechiului club Otelul Galati, ce il avea actionar majoritar pe Dan Adamescu are o parte din vina, intrucat nu a informat forul mondial că avem de-a face cu un alt club, nou infiintat.

Cei doi jucatori care au chemat în instanță clubul sunt atacantii Diego Sevillano (argentinian) și Jeanvion Yulu-Matondo (belgian), acestia evoluand pentru Otelul in intervalul 2013 – 2015. Doar in sase partide a evoluat Sevillano pentru FC Oțelul SA în sezonul 2013-2014. Coincidenta sau nu, si belgianul Yulu-Matondo a jucat tot șase meciuri pentru galateni, nereusind sa inscrie niciun gol în sezonul 2014-2015.

Asa ca, potrivit deciziei forului fotbalistic suprem, Suporter Club Oțelul va fi nevoită să achite acestora salariile restante in valoare de 23.000 de euro, dar si o amendă de 5.000 de franci elvețieni.

Avand in vedere situatia financiara dificila a gălățenilor, aceasta suma poate duce gruparea galateana chiar si la faliment.

După 16 etape disputate inainte de amanarea Ligii 3 din cauza pandemiei de noul coronavirus, SC Oțelul se situa pe locul al saselea, avand 30 de puncte, cu 5 mai putin decat ocupanta locului secund, Forestei Suceava și cu 12 fata de liderul Aerostar Bacău.